Zoeken

Vergelijken

14dg Retourrecht

Vertrouwd kopen

 

Diabetesschoenen

Je hoort het wel vaker in het nieuws of onder vrienden, sommige aandoeningen kunnen iet of wat verholpen worden door aangepaste kledij of schoenen. Neem nu een goed gebit, voetballers met een slecht gebit moeten een beugel dragen zodat ze sneller herstellen van blessures.

Er bestaan ook diabetesschoenen voor mensen die diabetes hebben. Door diabetes kan je een verminderd gevoel hebben in je voeten, waardoor een knellende schoen of oneffenheden minder snel opgemerkt zullen worden. Een diabetesschoen kan die zaken vermijden en de kans geven aan wondjes om te herstellen.

Voor wie reuma heeft kan een voetbed verlichting geven aan de voet, en bij het lopen geeft het een extra steun op plaatsen waar de voet het kan verdragen. Een voorziening aan de zool zal de pijn in de enkel verminderen, zo worden de gewrichten ontzien. Diabetesschoenen hebben vaak een op maat gemaakte steunzool, zodat je voet en enkels de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

Als je al minder gevoel hebt in je voeten is het van zeer groot belang dat je voldoende evenwicht kan behouden mocht je wat uit balans raken. Diabetesschoenen zijn meestal te vinden in zacht leder materiaal, zodat je voeten niet beschadigd kunnen worden als je je schoenen aantrekt en het een leuke ervaring blijft. Je zal er ook geen naden in vinden, dit om wrijvingen of dergelijke te vermijden aan je voeten.

Deze soort schoenen zijn uiteraard minder verkrijgbaar omdat het voor een bepaalde doelgroep gemaakt is. Maar in gespecialiseerde schoenenwinkels zul je ze wel vinden. Via het internet kan je ook een select aanbod vinden, dus wie weet vind je daar wel een mooi paar diabetesschoenen. In sommige gevallen geniet je nog van een terugbetaling via de mutualiteit.

Maar dat is geval per geval te bekijken. Zo kan je toch een betaalbare modieuze schoen aantrekken die rekening zal houden met de toestand van je voeten. Want voeten zijn zeer belangrijk, we vergeten het vaak, maar een goed aangepast schoeisel is van groot belang.